LeenaKrokberg

Häiritsevä ja turvallisuutta vaarantava oppilas

  • Syyriassa  kuuluu perinteisiin, että asetta opetellaan käyttämään, kun täyttää 10 v.
    Syyriassa kuuluu perinteisiin, että asetta opetellaan käyttämään, kun täyttää 10 v.

 

Yhteiskuntamme on sairas. Yhteiskuntamme on sairastunut pelkoon. Yhteiskuntamme toistaa lausetta ”ei saa antaa pelolle valtaa” ja samalla pelkää itse. Yhteiskuntamme ei kykene hoitamaan asioita, koska kaikkea varjostaa pelko rasismin leimasta.

Syksyllä poikani luokalla aloitti opiskelun syyrialaistaustainen, papereiden mukaan 13 vuotias poika. 22.08.2017 noin klo 11:30 kyseinen poika riehui aseen kanssa koulussa. Ase oli aivan aidon näköinen pistooli, joka lopulta paljastui ilma-aseeksi, lipas täynnä. Ilma-aseella voi ampua myös metallikuulia, menee ihosta läpi heittämällä. Mikäli olisi ehtinyt aseella ampua esim jotain oppilasta silmään, olisi melko varmasti lähtenyt näkö, pahimmassa tapauksessa henki. Herkimmät oppilaat kärsivät tapauksen johdosta univaikeuksista sekä pelkäävät mennä kouluun.

Tapahtuman johdosta koulu kutsui sossut koululle. Olivat koululta pojan himaankin soittaneet, mutta eihän ne tietenkään mtn ymmärtäneet, koska kielimuuri.

Yleensä näissä tapauksissa poliisi tulee koululle, eikä niin, että opettaja lähtee oppilaan kanssa käsi kädessä kyttikslle. Jälkimmäinen tietysti aiheuttaa vähemmän hämmennystä, koska jos poliisit olisivat saapuneet koululle, olisi tapahtunutta ollut paljon vaikeampi yrittää pitää salassa.
 

23.08.2017 Lähetin koulun rehtoreille Wilmapostia:

”Hei

Olen odottanut koululta infoa eilisen ikävän tapahtumasarjaan liittyen.

Miten on mahdollista, että aseen kanssa koulussa riehuneesta oppilaasta eikä tapauksen käsittelystä ole informoitu oppilaita eikä vanhempia millään tavalla?

Ymmärrän, että kyseinen oppilas ei välttämättä taustansa vuoksi tiedä, ettei Suomessa lapset saa 10 -vuotislahjaksi aseita eikä heitä järjestelmällisesti opeteta asetta käyttämään, kuten heidän kulttuurissaan on tapana.

Miten jatkossa turvataan oppilaiden oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön?

Terveisin Leena K.”

 

Sain koulun rehtorilta selvityksen tapahtuneesta, kun sitä erikseen pyysin, mutta muille vanhemmille asiasta ei ole edelleenkään tiedotettu millään tapaa.

 

”Hei,

Eilen erityisryhmän oppilaalta löytyi Airsoft -kuula-ase. Kuula-ase otettiin häneltä välittömästi pois. Olemme olleet asiasta yhteydessä poliisiviranomaiseen.

Koulun henkilökunta toimi asiaa hoitaessaan ohjeiden ja määräysten edellyttämällä tavalla. Tapaus on valitettava ja jokaisen turvallisuudentunnetta koetteleva.

Teemme päivittäin täällä koulussa kaikkemme, jotta voimme taata oppilaillemme turvallisen oppimisympäristön.

Yst.terv.

Ari Rintanen”

 

Erityisryhmä mainittu, ei siis koske ns normi puolen oppilaita. Nyt olen vielä enemmän innoissani siitä, että kesän aikana koulut yhdistyi. Edellinen rehtori olisi hoitanut asian hieman erillä tapaa.

"Teemme kaikkemme" tarkoittaa yleensä sitä, että "emme tee oikeasti mitään, mutta vakuutamme tekevämme aina jos joku kysyy".

 

29.08.2017 Terveisiä v-illasta. Kaikki vanhemmat jotka ovat erikseen osanneet rehtorilta tapahtuneesta kysellä, ovat vastauksen saaneet, mutta sen enempää ei ole asiasta tiedotettu.

 

Tiedän, että tämäntyyppisiä tapauksia riittää nykyään kouluissa, mutta niistä ei julkisesti kerrota juuri ikinä. Paraistenseudun koulun rehtorien toiminta ko asiassa hämmentää. Edelleenkään tapahtumista ei ole keskusteltu oppilaiden kanssa. Ne vanhemmat, jotka ovat asiasta rehtorilta kysyneet, ovat vastauksen saaneet, mutta mtn yleistä tiedotetta rehtori ei ole saanut aikaiseksi. Jatkoa ajatellen, mietin vanhempana, pitääkö meidän vanhempien päivittäin itse osata kysyä rehtorilta, tapahtuiko tänään jtn vastaavaa. Sitkeästi Wilmaviestit kulkevat kotiin jos oppilas on syönyt välitunnilla purkkaa, koskenut oppitunnin aikana puhelimeensa tai istunut välitunnilla ulkoportailla, mutta kun oikeasti tapahtuu jotain, niin rehtorit vaikenevat.

 

Jos värisuora olisi toisin päin, niin juttu loistaisi Hesarin ykkösuutisena ja poika olisi lukkojen takana.

 

Suomalaista tasa-arvoa?

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Kaj Granlund

Viime sunnuntaina oli poikien jalkapallo-ottelu, Kirkkonummi vastaan Itä-Helsinki (jos ymmärsin oikein). Itä-Helsingin joukkue koostui pääosin somalinuorista ja Kirkkonummen joukkue suomalaisista. Somalijoukkue lähti heti suomalaisten pelaajien häirintä- ja solvaamislinjalle repien mm. suomalaisten poikien pelipaitoja rikki. Pelin jälkeen paikalla olleet vanhemmat (suomalaiset) kysyivät tuomarilta, miksi hän ei viheltänyt peliä poikki ja nuhdellut somalipoikia. Tuomari vastasi: "En nähnyt mitään muuta moitittavaa kuin suomalaisten rasismi" viitaten tällä vanhempien kysymykseen.

Näin siis tasa-arvo toteutuu Suomessa.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Kiitos,Kaj, että julkistit tämän! Meillä on oikeus tietää. Mutta itse tuomarointiin, olisiko aihetta vaihtaa tuomari tai selittää somalipojille pelin säännöt.

Toimituksen poiminnat